Ενημέρωση ΔΣ 22/5/18

Η “Συμμετοχή” πιστεύοντας στη διαφάνεια ξεκίνησε μια πλήρη ενημέρωση σας για όλα τα θέματα που συζητούνται στο συμβούλιο. Το τι λέμε και το τι κάνουμε όλοι μας στο συμβούλιο θα πρέπει να είναι στην κρίση όλων σας.

Θέματα του ΔΣ 22/5/18

  1. Ενημέρωση για το συνέδριο στην Καβάλα.
  2. Ενημέρωση για το ταμείο και για τα οδοιπορικά για την Καβάλα.
  3. Κείμενο για τις αναθέσεις.
  4. Αίτηση χορήγησης δανείου από συνάδελφο.
  5. Συνεργασία με ΕΛΜΕ Ηλείας (μας το προτείνει) και άλλες ΕΛΜΕ της Περιφέρειάς μας, σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
  6. Στέγαση σχολικών μονάδων – ειδικά σχολεία.
  7. Απεργία ΑΔΕΔΥ 30 Μάη

Ενημέρωση για το συνέδριο στην Καβάλα. Δύο συνάδελφοι τελικά παραβρέθηκαν στις εργασίες του συμβουλίου στην Καβάλα (ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας). Η ενημέρωση ήταν πλήρης και οι συζητήσεις που έγιναν εκεί φαίνεται να είχαν ενδιαφέρον (σύμφωνα με την ενημέρωση των συναδέλφων που πήγαν). Στις θεματικές του συνεδρίου ήταν η αξιολόγηση, τα μισθολογικά, η επιμόρφωση και άλλα φλέγοντα θέματα. Όταν βγουν τα επίσημα πορίσματα θα τα κοινοποιήσουμε.

Για το ίδιο θέμα υπάρχει ένα άρθρο που βρήκαμε στο διαδίκτυο το οπαίο στην αρχή του λέει “Οι δολοφονικές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών στη Συρία….).

Επίσης, υπάρχει ένα άρθρο από συνάδελφο της ΕΛΜΕ Πιερίας που λέει άλλα. Έχει ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις διαφορετικές οπτικές.

Κάθε φορά τα συμπεράσματα θα πρέπει να είναι δικά σας.

Ενημέρωση για το ταμείο και για τα οδοιπορικά για την Καβάλα. Όσον αφορά το θέμα των οδοιπορικών φαίνεται πως τα χρήματα που τελικά δόθηκαν στους συναδέλφους ήταν περισσότερα από αυτά που προτείναμε ως παράταξη. Προφανώς αυτή η απόφαση πάρθηκε στο μεσοδιάστημα με κάποια πλειοψηφία που δεν μας συμπεριελάμβανε.

Ως γνωστόν η ΕΛΜΕ διαχειρίζεται δύο ταμεία. Το ένα αφορά τα τρέχοντα έσοδα έξοδα και το άλλο το αποθεματικό (αλληλοβοήθεια). Το ταμείο των εσόδων εξόδων πέρυσι κατέληξε να βγει πλεονασματικό (κατά λίγες εκατοντάδες ευρώ). Παρόμοια πρόβλεψη υπάρχει για φέτος. Για το δεύτερο ταμείο θα ενημερώσουμε σε επόμενο άρθρο.

Αίτηση χορήγησης δανείου από συνάδελφο. Το δάνειο του συναδέλφου εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τε μέλη του συμβουλίου. Βέβαια υπήρξε επισήμανση από μέρους μας, το ότι εδώ και καιρό η ΕΛΜΕ είναι σε σχετικά δυσχερή οικονομική θέση και τα όποια δάνεια πρέπει να δίνονται με φειδώ.

Συνεργασία με ΕΛΜΕ Ηλείας. Το θέμα της συνεργασίας των δεν συζητήθηκε. Εμείς πιστεύουμε πως θα είχε ενδιαφέρον η συνεργασία των ΕΛΜΕ της περιφέρειας για τα κοινά θέματα που τις απασχολούν.

Στέγαση σχολικών μονάδων – ειδικά σχολεία. Το θέμα της στέγασης θεωρούμε πως πρέπει να μπαίνει σε κάθε συμβούλιο ώστε να καταγράφονται και να δημοσιοποιούνται οι εξελίξεις. Να θυμίσουμε ότι στο περυσινό συμβούλιο υπήρξε πρωτοβουλία και έγινε προσπάθεια για μεταφορά των ειδικών σχολείων στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου. Και ενώ είχε έρθει τεχνικό κλιμάκιο μηχανικών και μαζί με τους διευθυντές των σχολείων είχαν επιθεωρηθεί οι χώροι, υπάρχει σχετική αδράνεια φέτος. Ο πρόεδρος θα επικοινωνήσει με την 6η ΥΠΕ και θα έχουμε σαφέστερη εικόνα.

Απεργία ΑΔΕΔΥ 30 Μάη. Το τελευταίο θέμα απασχόλησε κυρίως τις «αριστερές» παρατάξεις. που κατέβασαν τρεις διαφορετικές προτάσεις. Η παράταξη μας ψήφισε όχι και τελικά η πρόταση για μη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ πλειοψήφησε. Αλήθεια, ποιος από εσάς πιστεύει πως η ΑΔΕΔΥ μας έχει βοηθήσει στα μεγάλα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος; Ποιος πιστεύει πως η ΑΔΕΔΥ έχει ως πρώτα της αιτήματα την υγεία και την παιδεία; Τι κάνει για αυτά;

Κείμενο για τις αναθέσεις. Το τρίτο θέμα συζητήθηκε τελευταίο. Υποστηρίξαμε ότι αφού έβγαλε τελικά πριν από εμάς ανακοίνωση η ΟΛΜΕ (με την οποία ανακοίνωση εμείς συμφωνούμε), να μην βγάλουμε εμείς ανακοίνωση ή να περιοριστούμε με μια ανακοίνωση που να αναφέρει τις βασικές θέσεις της ΕΛΜΕ για τις αναθέσεις.

Σημείωση: Αν κάποιος θέλει να σχολιάσει κάποιο από τα θέματα αυτά, μπορεί να μας στείλει με email το άρθρο του και εμείς θα το δημοσιεύσουμε. Άλλωστε «Συμμετοχή» σημαίνει και δημόσιο διάλογο.