Για τις αναθέσεις. Ένα κείμενο που δεν βγήκε ποτέ!

Τρίτη, 8/5 και ήταν το πρώτο μου συμβούλιο και ένα από τα θέματα ήταν οι νέες αναθέσεις των μαθημάτων.

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο «…όλοι συμφωνήσαμε πως οι αναθέσεις των μαθημάτων είναι προβληματικές με εμβληματική απουσία από τις αναθέσεις των συναδέλφων Χημικών Μηχανικών. Για το θέμα αυτό θα βγει ανακοίνωση και θα γίνει προσπάθεια να γίνουν συντονισμένες δράσεις με τις άλλες ΕΛΜΕ αλλά και την ΟΛΜΕ».

Μετά από πολλές ημέρες και συγκεκριμένα στις 15/5 ήρθε ένα email που είχε ένα προσχέδιο για τις αναθέσεις. Η απάντηση ήταν άμεση προτείνοντας ορισμένες διορθώσεις:

  1. Το βασικό πρόβλημα στις αναθέσεις δημιουργήθηκε από τις ενοποιήσεις των ειδικοτήτων. Αυτό φαίνεται από τις δεύτερες αποφάσεις όπου δίνονται αναθέσεις και με βάση τους παλαιούς κλάδους. Στο κείμενο αυτό δεν φαίνεται πουθενά.
  1. Σαφέστατα το κείμενο έχει γραφτεί για την πρώτη απόφαση ανάθεσης και συμπληρώθηκε όταν βγήκε η δεύτερη απόφαση. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει στο πρώτο μέρος να αναφέρεται καταδεκτικά ο πρόχειρος τρόπος που έγιναν οι αναθέσεις με την πρώτη απόφαση (και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν) και στο δεύτερο μέρος να αναφέρονται τα προβλήματα που ακόμα παραμένουν με την δεύτερη απόφαση. 
  1. Συμφωνώ με το 1,2,3 στο τέλος του κειμένου. 
  1. Το κείμενο έχει πολλά …λάθη. Χρειάζεται κάποιος (ένας) να κάνει την τελική επιμέλεια. 
  1. Κάπου προς το τέλος του κειμένου λέει: «Πιο συγκεκριμένα». Μάλλον το αντίθετο εννοεί…. «Γενικότερα» αφού παρακάτω αναφέρονται οι γενικές μας θέσεις για τις αναθέσεις των μαθημάτων. 

Θα μπορούσα να κάνω όλες τις αλλαγές και να τις στείλω όμως ίσως δημιουργήσει ένα νέο κύκλο διορθώσεων και το κείμενο έπρεπε να είχε φύγει μια δυο μέρες μετά το συμβούλιο. 

Είμαι νέος σε αυτό το συμβούλιο και δεν ξέρω ακόμα τις διαδικασίες με τις οποίες λειτουργεί. Μου φαίνεται πως το κείμενο αυτό έχει αργήσει….και πρέπει να φύγει ASAP. 

Θα μπορούσαμε με τη χρήση google docs  να το γράψουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα του συμβουλίου. Θα μπορούσα να δείξω σε όποιον δεν ξέρει τη χρήση του εργαλείου. 

Κάποια απάντηση σε αυτό δεν υπήρξε. Ένας άλλος συνάδελφος πρότεινε επίσης να βγει κάποιο κείμενο μια ημέρα πιο μετά από την παραπάνω επικοινωνία αλλά και πάλι δεν έγινε κάτι.

Σήμερα, 17/5 δεν έχουμε βγάλει ακόμη κάποιο κείμενο.

Κείμενο έβγαλε σήμερα η ΟΛΜΕ και βρίσκεται εδώ:

http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2018/05/giatisneesanathesismathimaton17052018.pdf

 

Γιατί δεν καταφέραμε να βγάλουμε ένα κείμενο;

Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην ΕΛΜΕ;