Κάθε χρόνο και χειρότερα: Προσπάθεια συγκρότησης  ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας με 8 άτομα φέτος

belmeaitoloakarnanias

H «Συμμετοχή» από το 2013 που κατεβαίνει στις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στη φάση συγκρότησης του ΔΣ ήταν υπέρ του αναλογικού προεδρείου, εφόσον θεωρεί κατάλληλο το προτεινόμενο πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό στήριζε πάντα σεβόμενη τις επιλογές των συναδέλφων στην κάλπη την πρώτη παράταξη για τη θέση του Προέδρου, τη δεύτερη παράταξη για τη θέση του Γραμματέα και την Τρίτη για τη θέση του Αντιπροέδρου. Το είπε και το έπραξε το 2013,2014 και 2015 όταν πρώτη ήταν η παράταξη της Συμμαχίας

Το ίδιο υποστήριξε και το 2016 αν και δεν έγινε.

Φέτος το 2017  ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία συγκρότησης ΔΣ στις 7-12. Στο πρώτο συμβούλιο συγκρότησης παρόντες ήταν 8 από τους 9.

Παρόλα αυτά προχώρησε στην εκλογή Προέδρου η «Συμμετοχή» «καλή τη πίστη» όπως και προηγούμενες χρονιές συμφώνησε  προφορικά με βάση την αρχή  της αναλογικότητας στην πρόταση της πρώτης παράταξης, εν προκειμένω της ΔΑΚΕ.

Το ίδιο έκανε  προφορικά και ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας  για τη θέση του Προέδρου.

 

Όταν λοιπόν  ολοκληρώθηκε η διαδικασία και θα ακολουθούσε η εκλογη του Γραμματέα, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι λείπει ο 9ος για τις εκλογές του Αντιπροέδρου και ζήτησαν διακοπή χωρίς να προβλέπετε από το καταστατικό.

Δυστυχώς αυτό ζημιώνει τη λειτουργία του σωματείου και θα έπρεπε να έχει ήδη συγκροτηθεί σε ΔΣ και να ασχολείται πλέον με τα σοβαρά ζητήματα που τρέχουν. .

 

-Γιατί υπάρχουν παρατάξεις που άλλα λένε και άλλα κάνουν;

-Μπορεί με μια απόφαση του ΔΣ να παρακάμπτεται το καταστατικό;

 

Φέτος μετά το εκλογικό και την περυσινή εμπειρία διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι οι παρατάξεις εμμένουν στη μη ανάληψη των ευθυνών που τους αναλογούν. Για αυτό δηλώνουμε ότι με βάση της αρχή της αναλογικότητας θα διεκδικήσουμε  μόνο το ρόλο του Αντιπροέδρου σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα και την επιλογή των συναδέλφων στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.