Ενημέρωση για την συνεδρίαση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας της 30/05/2017

belmeaitoloakarnaniasΕνημερωτικό σημείωμα συνεδρίασης του

ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας.

Καρανίκας Σωτήρης

Κουμπαρούλης Γεώργιος

Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της
«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας που έγινε στις 30/05/2017  το απόγευμα 7:00 μμ σας ενημερώνουμε ότι συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Έγινε ενημέρωση για την πορεία μεταστέγασης των Ειδικών Σχολείων από τον ενοικιαζόμενο χώρο, που είναι τώρα, στο παλαιού Νοσοκομείο Αγρινίου. Ο δήμος Αγρινίου κοινοποίησε στο ΔΣ της Β’ΕΛΜΕ έγγραφα την αίτηση του για μόνιμη μεταστέγαση των Ειδικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγρινίου στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου.

  2. Αποφασίστηκε να βγει ψήφισμα συμπαράστασης στην οικογένεια του μαθητή μας που έφυγε άδικα σε πολύ μικρή ηλικία.

  3. Αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΛΜΕ στο ΚΠ «Οδυσσέας».

  4. Έγινε συζήτηση για το πολύ σοβαρό θέμα υπεραριθμιών, ο τρόπος υπολογισμού των ωρών, η διακοπή ολιγομελών τμημάτων στα περιφερειακά σχολεία, η αφαίρεση του 3ώρου των εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών αλλά και άλλες παρόμοιες αποφάσεις μας έφεραν σήμερα στο σημείο οι πίνακες υπεραριθμιών να είναι γεμάτοι, πάνω από 200 συνάδελφοι βρίσκονται στου πίνακες αυτούς. Εκφράστηκε από όλους έντονα η ανησυχία για το μέλλον. Αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, θα πρέπει να έρθουμε σε επικοινωνία και με τις άλλες ΕΛΜΕ της δυτικής Ελλάδας για να κάνουμε κινήσεις διαμαρτυρίας στα διοικητικά όργανα του νομού μας αλλά και της περιφέρειας.

  5. Για το ΙΕΚ Αμφιλοχίας αποφασίστηκε να προωθηθεί το θέμα ώστε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμφιλοχίας.

  6. Έγινε συζήτηση για το θέμα της επιλογής των διευθυντών, σημεία όπου θίχθηκαν ιδιαίτερα αφορούσαν κυρίως την αποδυνάμωση της άποψης των συλλόγων και κατά πόσο μπορεί να είναι λειτουργικός ο νέος τρόπος που προτάθηκε. Αποφασίστηκε να ξανασυζητηθεί το θέμα αφού δούμε τις οριστικές εγκυκλίους του τρόπου επιλογής που θα βγάλει το υπουργείο.

Με εκτίμηση

Καρανίκας Σωτήρης.

Κουμπαρούλης Γεώργιος.