Πρώτη ενημέρωση για ειδικότητες ΕΠΑΛ-πλεονάσματα στο Νομό από το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα

kenaΣτο τελευταίο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ( Δευτέρα 13-6-2016) πέρα από διαδικαστικά θέματα, έγινε λόγος για δύο καίρια ζητήματα που αφορούν πολλούς συναδέλφους.

Το πρώτο είναι η εφαρμογή Νόμου για ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, όπου ουσιαστικά προβλέπουν να μην λειτουργούν οι ίδιες ειδικότητες σε όμορα ΕΠΑΛ. Αυτό θα σημάνει μετακίνηση μαθητών και συναδέλφων. Συμφωνήσαμε ομόφωνα σαν Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να γίνει αίτημα προς Περιφερειακό-Προϊστάμενο να παραμείνουν και αντιπροτάθηκαν  παρεμφερείς ειδικότητες, προκειμένου να χαθούν οργανικές θέσεις στο ένα ή το άλλο ΕΠΑΛ.

Το δεύτερο και αρκετά φλέγον ζήτημα είναι ο νέος χάρτης υπεραριθμιών που διαμορφώνεται με την αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος  ( μείωση ωρών αρχαίων, γεωγραφίας) , κατάργηση εργαστηρίων κτλ.

Η παράταξη μας ζήτησε να βγουν ακριβώς οι ώρες σε όλα τα Γυμνάσια-Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας κάθε ειδικότητας του 2015 και 2016, ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα. Σε αυτό δεν υπήρχε συμφωνία στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Αντίθετα  επικράτησε η άποψη να βγουν απευθείας πόσοι συνάδελφοι περισσεύουν αριθμητικά και όχι συγκριτικός πίνακας με ώρες στην Αιτωλοακαρνανία πέρυσι και φέτος. 

Επειδή μας αρέσει να ακριβολογούμε, περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία και θα ζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες όχι απλουστευμένα νούμερα.  Σίγουρα όμως θα υπάρξουν πλεονάσματα ωρών, μετακινήσεις συναδέλφων και λιγότεροι αναπληρωτές και γενικά αναστάτωση στα σχολεία. Ο βαθμός που θα γίνει εξαρτάται από κάθε ειδικότητα, τα τμήματα των σχολείων που θα δημιουργηθούν. Δεν επενδύουμε ούτε στο φόβο ούτε στην αισιοδοξία αλλά στο ρεαλισμό.

Θα επανέλθουμε με νεότερα.