Ενημέρωση για Δ.Σ. 28-1-2016 της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας

belmeaitoloakarnaniasΣτη συνεδρίαση ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στις 5.00 μμ συζητήθηκαν τα εξής θέματα

 

  1. Ενημέρωση για την εξέλιξη των θεμάτων που εκκρεμούν και αποφασίσαμε σε προηγούμενα ΔΣ σχετικά με:

Α. Ενοικίαση των γραφείων από κοινού με το σύλλογο δασκάλων

Β. Δάνεια συναδέλφων

Γ. Φορολογική τακτοποίηση Β΄ ΕΛΜΕ

Δ. Κάρτα μέλους ΟΛΜΕ

Ε.  Κινηματογραφική λέσχη

Στ. Χορός – λαϊκή βραδιά Β΄ ΕΛΜΕ

  1. Προγραμματισμός επισκέψεων στα σχολεία.
  2. Εκπρόσωπος της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αγρινίου.
  3. Εισήγηση ΟΛΜΕ για ασφαλιστικό.
  4. Καθαρίστρια των γραφείων.

 

Τα θέματα που εκκρεμούσαν, εκτός της Κινηματογραφικής Λέσχης,  είχαν μπει με δική μας εισήγηση με την ίδια η διαφορετική διατύπωση. Η πρόοδος τους ήταν η εξής:

Η  Ενοικίαση των γραφείων από κοινού με το σύλλογο δασκάλων μπήκε σε τελικό στάδιο, αφού τα συμφωνητικά είναι έτοιμα και απομένουν μόνο οι υπογραφές. Θα γίνει δηλαδή το αυτονόητο, εξοικονόμηση χρημάτων για άλλους σκοπούς. Σε ότι αφορά τα δάνεια συναδέλφων, απεστάλησαν επιστολές σε αυτούς προκειμένου να επιστραφούν χρήματα που οφείλονται εδώ και πολλά χρόνια στο σωματείο μας. Επίσης προχώρησαν και οι διαδικασίες για τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων .

Για την κάρτα μέλους καλείστε να περάσετε από τα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανία  να σφραγίσετε την καινούργια και να έχετε τις απαραίτητες εκπτώσεις. Για περισσότερα επικοινωνήστε οποιοδήποτε μέλος της «Συμμετοχής». Το ίδιο ισχύει και για τη Λαϊκή βραδιά, όπου  προπωλούνται προσκλήσεις.

Στην Δημοτική Παιδεία Αγρινίου προτείναμε τον Γιώργο Κομπορόζο με το σκεπτικό ότι ένας Διευθυντής Σχολείου γνωρίζει στο σύνολο και καθημερινά τα προβλήματα ενός σχολείου.

Επίσης κατατέθηκε πρόταση από εμάς για Ενεργοποίηση των συλλόγων διδασκόντων σε κρίσιμες αποφάσεις της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έγινε δεκτή ( διαβάστε την αναλυτικά εδώ)

Για το ασφαλιστικό πάγια θέση μας είναι ότι σε κάθε πρόταση, έστω και ακραία, πρέπει να υπάρχει μια βιώσιμη αντιπρόταση. Υπάρχουν θεσμικά όργανα που πρέπει να την εκπονήσουν.

Τέλος καταψηφίσαμε ψήφισμα για αγώνα των αγροτών, γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν δομημένο με συγκεκριμένο κομματικό  σκεπτικό και και ανέφερε ρητά ως λύση στο πρόβλημα τους «την έξοδο από την Ε.Ε.» ( ούτε καν από το Ευρώ). Το τελευταίο εκλήφθηκε ως δείγμα κομματικής ιδεολογικής εξυπηρέτησης σε βάρος του κλάδου.