Αποτελέσματα Εκλογών – Πρωτιά Συμμαχίας, άνοδος ΔΑΚΕ και Συμμετοχής

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα τα μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ενώ το πρωί έλαβε χώρα η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου «Άνεσις».
Στις εκλογές, που διεξήχθησαν στο κτίριο του 2ο και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, για το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο ψήφισαν 842 εκπαιδευτικοί . 753 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια και 89 τα άκυρα.
Η Συμμαχία Καθηγητών (αριστερό σχήμα) έλαβε 262 ψήφους, διατήρησε την πρωτιά με  πτώση σε σχέση με πέρυσι εκλέγοντας τρεις έδρες. Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. ,με μικρή άνοδο, έλαβε 239 ψήφους και εξέλεξε τρεις έδρες, η «Συμμετοχή» αύξησε τις δυνάμεις της , έλαβε 133 ψήφους και εξέλεξε δύο έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΜΕ) έλαβε 65 ψήψους και μία έδρα και η Αντιμνημονιακή Ενότητα Καθηγητών έλαβε 54 ψήφους.
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση η συμμετοχή ήταν μικρή (σε αντίθεση με την ψηφοφορία), γεγονός που επισημάνθηκε και στηλιτεύτηκε. Προτάθηκε το νέο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές που θα προβλέπουν την εκλογή ανά δύο χρόνια και όχι ανά έτος ώστε να μην χάνονται διδακτικές ημέρες .Προτάθηκε επίσης η παρακράτηση από τη μισθοδοσία με υπεύθυνη δήλωση και όχι καταβολή συνδρομής όπως γίνεται σήμερα .Εκφράστηκαν επίσης δεσμεύσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους με παράλληλη ενίσχυση δράσεων στήριξης των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του τοπικού agrinionews.