Αιτωλοακαρνανική «Συμμετοχή» στην ρεαλιστική παιδεία

symmetoxiokΗ σχολική χρονιά μόλις άρχισε. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει γιατί η εκλογική πιθανότητα έδινε την αβεβαιότητα έστω και με τη μορφή ψευδαίσθησης.

Τα όποια εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι όπως η χώρα, έτσι και η παιδεία μας αποτελεί μέρος παγκόσμιας συστημικής προσέγγισης. Δεν επιτρέπονται οι όποιοι αυτοσχεδιασμοί και οι μοναχικοί καβαλάρηδες.

Επιτρέπονται όμως οι εκπαιδευτικές αντιπροτάσεις και οι νησίδες υγιούς εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζονται σε κάποιες από τις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες, μακριά από  εσκεμμένα μοντέλα απαξίωσης σε χώρες που εσκεμμένα απαξιώνεται το δημόσιο σχολείο.

Για να γίνει σαφές: Άλλο δημόσιο σχολείο Σκανδιναβίας, άλλο Αγγλίας και Γερμανίας. Στην πρώτη περίπτωση η υλικοτεχνική και κοινωνική ενίσχυση πρωτεύει, στη δεύτερη ισχύει κάτι χειρότερο του πλασαρόμενου Ελληνικού μνημονιακού μοντέλου των τελευταίων πέντε χρόνων.

Για πολλές ώρες δουλειάς και αγοραστική δύναμη εκπαιδευτικού στο επίπεδο  μικρομεσαίου μας ενημερώνουν φίλοι της παράταξης μας ότι κυριαρχούν στις χώρες αυτές.

Εμείς πρέπει να χαρτογραφήσουμε το παγκόσμιο εκπαιδευτικό στερέωμα  και να διαλέξουμε  αναφορές. Πρέπει να πάψουν οι αντίστοιχες σε ουτοπικούς κόσμους που αιωρούνται στον καφενειακό συνδικαλισμό.

Σε αυτές η «Συμμετοχή» θα κινηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χτίζοντας συμμαχίες με τους συναδέλφους της Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατέστη δυνατό αλλά και στις εκλογές αντιπροσώπων της ΟΛΜΕ με άλλα πανελλαδικά σχήματα,

Τα διευρυμένα σκεπτικά δεν γνωρίζουν τόπους αναφοράς. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινούν από τα city του Λονδίνου. Μπορεί να ξεκινούν από μια χώρα του Οβελίξ τρόπο τινά, από οπουδήποτε, από μια Αιτωλοακαρνανία στην περίπτωση μας. Και αυτό το απέδειξε η φρεσκάδα των απόψεων που αφουγκράζεται γύρω του το σχήμα μας έστω και αν κατέβηκε μόνο στην Β ΕΛΜΕ και στο ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας ή αν εξέλεκε σύνεδρο στην  ΟΛΜΕ/

Για αυτό λοιπόν η Αιτωλοακαρνάνικη «Συμμετοχή» στην παιδεία δεν είναι όνειρο θερινή νυκτός, αλλά ευθύνη που τώρα αδράττουμε στα χέρια μας.

Η.Υ. για «Συμμετοχή»