Διευθυντές Αιτωλοακαρνανίας: Οι οχλήσεις κάποιων που γίνονται ενοχλήσεις

calling Οι εκλογές Διευθυντών τρέχουν για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Στο διάστημα αυτό φτάνουν συνεχώς παράπονα από συναδέλφους μας ότι στα σχολεία του Αγρινίου αλλά και σε άλλες περιπτώσεις της Αιτωλοακαρνανίας οι οχλήσεις δίνουν και παίρνουν, τηλεφωνικές ή διά ζώσης σε μέλη συλλόγου διδασκόντων. Περιεχόμενο; Η ελπίδα (sic) ημετέρων να επιλεγεί ο κατάλληλος Διευθυντής είτε ονοματίζοντας είτε περιγράφοντας τον.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να «αξιολογεί» σε προεκλογικές προφορικότητες τον οποιοδήποτε. Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν το κριτήριο να επιλέξουν μόνοι τους. Δεν χρειάζονται να δεχτούν νουθεσίες ή οχλήσεις τρίτων.

Πόσο μάλλον όταν αυτοί προσδοκούν σε αποκατάσταση των ημετέρων μέσω ενός συστήματος επιλογής, που οι ίδιοι είτε το παρουσίασαν σαν το απαύγασμα της δημοκρατικότητας, είτε το λοιδόρησαν σφόδρα. Είναι πλέον φανερό ότι και οι δύο πλευρές(παράξενο;) το «οικειοποιούνται» χειραγωγώντας το.

Ως «Συμμετοχή» έχουμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας ως προς τις ατέλειες του. Προειδοποιούμε ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις, οι ατέλειες θα γίνουν προβλήματα για τις σχολικές κοινότητες την επόμενη διετία.

Θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων λοιπόν όσους χρησιμοποιούν την νέα διαδικασία με παλαιοκομματικό τρόπο. Και ζητάμε από τους συναδέλφους να μην αφήσουν να διαμορφωθεί η καθημερινότητα των επόμενων δύο χρόνων του, με υποσχέσεις μικροευνοιών ή μικροδιεκολύνσεων