Ενημέρωση από τη Συμμετοχή για την Γενική Συνέλευση στις 12/03

simmetoxi12

 

Πριν μερικές μέρες έγινε γενική συνέλευση στο κτήριο του 3ου Λυκείου Αγρινίου. Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε την απόφαση.

 

Εμείς σαν παράταξη θεωρούμε πως όλα τα αιτήματα του υπομνήματος της ΟΛΜΕ είναι διεκδικήσιμα. Όμως θεωρήσαμε πως καλό θα ήταν να υπάρχει μια στρατηγική στη διεκδίκηση τους.

 

Τα δεδομένα που είχαμε είναι τα εξής:

  • Το υπουργείο έχει συναντηθεί κάποιες φορές με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Στις συναντήσεις έγινε σαφές από την μεριά του υπουργείου πως αυτή τη στιγμή δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε εκπλήρωση αιτημάτων που έχουν δημοσιονομικό κόστος.
  • Στο υπόμνημα της ΟΛΜΕ το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων δεν έχει δημοσιονομικό κόστος.
  • Σε μια δημοσκόπηση που κάναμε ως παράταξη διαπιστώθηκε πως οι συνάδελφοι θέλουν όλα τα αιτήματα που έχουν δημοσιονομικό κόστος να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από το υπουργείο και εκείνα που δεν έχουν να υλοποιηθούν άμεσα.

 

Η πρόταση μας και η δημοσκόπηση τυγχάνει να συμπίπτουν. Θελήσαμε καλύτερο σε επίπεδο τακτικής και υπό το πρίσμα του ρεαλισμού να ζητήσουμε να ενταχθούν όλα τα αιτήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος στο πρώτο νομοσχέδιο για την παιδεία. Δεν είναι σημαντικό, για παράδειγμα, να αλλάξει τώρα ο ρόλος διευθυντή, συμβούλου και συλλόγου διδασκόντων; Στην ατζέντα των αιτημάτων μας, πρέπει να παραγνωρίσουμε τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και να ζητάμε ότι είναι αδύνατο να πραγματωθεί τώρα ή ρεαλιστικά να αποκαταστήσουμε την λειτουργία στα σχολεία και να ελαφρύνουμε την ατζέντα των αιτημάτων μας, μέχρις ότου γίνουν οι συνθήκες ευνοϊκότερες;

 

Επίσης, σε αυτά τα αιτήματα προσθέσαμε και δύο τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστούν, έχουν δεν έχουν κόστος. Άμεσα η επανασύσταση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και η επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Άμεσα να δούμε το θέμα των χαμηλών βαθμών των συναδέλφων που έχουν βαθμό ΣΤ και Ε.

 

Τέλος, διαφωνήσαμε με τη λογική να υπάρχουν πολιτικές αναφορές στο κείμενο. Είμαστε μια ένωση που προωθεί τα αιτήματα ΜΑΣ. Δεν κάνουμε πολιτική, δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση,   ούτε γενικά, ούτε εντός ΕΛΜΕ

 

Ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας θέματα με στρατηγική και έχοντας στόχους.  

 

Στόχος μας στην προκειμένη περίπτωση ήταν να ανιχνεύσουμε τη διάθεση της κυβέρνησης απέναντι μας. Το επιχείρημα σημαντικό: Αφού σε προβληματίζουν τα σημεία που έχουν κόστος, υλοποίησε όλα εκείνα που δεν έχουν ΤΩΡΑ. Επίσης, αφού διατείνεσαι πως δεν έχεις χρήματα για υλοποίηση αιτημάτων που κοστίζουν, ας τα βάλουμε σε ένα χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνήσουμε μαζί. Εκτιμούμε ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να πάμε σε σύγκρουση. Πρέπει πρώτα να ανιχνεύσουμε προθέσεις.

 

  • Αν πιστεύετε πως σας αντιπροσωπεύει το κείμενο της ΓΣ τότε όλα είναι μια χαρά.
  • Αν όμως πιστεύετε πως υπάρχουν σημεία που δεν σας αντιπροσωπεύουν τότε καλό θα ήταν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έρχεστε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Εκεί ψηφίζουμε και κάθε ψήφος μετράει.

 

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν περίπου 30 συνάδελφοι (εκ των οποίων οι 9 από το ΔΣ!!!). Στην ψηφοφορία που ακολούθησε συμμετείχαν περίπου 20 συνάδελφοι (εκ των οποίων οι 9 από το ΔΣ!!!).