Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, μόνοι μας τίποτα.

Πριν τις εκλογές, μιλώντας στα σχολεία, αναφερόμασταν συχνά στο πρόβλημα της μη συμμετοχής των συναδέλφων στις αποφάσεις και τις δράσεις της ΕΛΜΕ. Δεν θα καθίσουμε αυτήν την στιγμή να αποδώσουμε ευθύνες για την κατάσταση. Καθόμαστε όμως, να διατυπώσουμε προτάσεις για το πως αυτός ο μικρόκοσμος μπορεί να αλλάξει. Η ΕΛΜΕ να υπάρχει και να λειτουργεί με την ενεργή συμμετοχή όλων μας για το μέγιστο συλλογικό μας όφελος…

all_together[1]

Οι προτάσεις μας ξεκινούν από τον τρόπο που προσεγγίζουμε την δική μας θέση στο ΔΣ. Θέλουμε να είμαστε εκεί ως εκπρόσωποι, ως εκφραστές της άποψης των συναδέλφων και όχι ως καθοδηγητές. Με βάση αυτήν την θέση, χρειαζόμαστε συναδέλφους ενεργούς. Θέλουμε συναδέλφους να συμμετέχουν. Δεν υπάρχει ψηφίζω και απέχω στις μέρες μας. Υπάρχει ψηφίζω και είμαι εκεί, ψηφίζω και συμμετέχω.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σας γνωστοποιούμε ορισμένες προτάσεις μας:
Ενεργοποίηση του συνδέσμου. Το καταστατικό προβλέπει την ύπαρξη συνδέσμου μεταξύ του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ και των συλλόγων των σχολείων. Ο ρόλος του συνδέσμου είναι να ενημερώνει και να μεταφέρει τις απόψεις του ΔΣ, να διαβάζει τις ανακοινώσεις και τα έγγραφα του ΔΣ κ.α. Βέβαια, η πρόταση μας πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Ο σύνδεσμος, να αποκτήσει και άλλες αρμοδιότητες με κύρια αυτήν του να μεταφέρει την άποψη του συλλόγου στο ΔΣ. Η σχέση να γίνει αμφίδρομη.

Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν τα νέα μέσα επικοινωνίας. Θα μπoρούσε να δημιουργηθεί μια λίστα με όλα τα email των καθηγητών της ΕΛΜΕ ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέσα, όπως τα forum και τα group συζητήσεων για να υποστηρίξουν μια διάφανη επικοινωνία όλων με όλους. Θα μπορούσαν να γίνονται ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που θα προωθήσουμε είναι ο συντονισμός και η δημιουργία ομάδων ενδιαφέροντος. Θα θέλαμε να μπορούμε να εκφράσουμε την συλλογική αντιπρόταση για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Έχουμε γνώμη για την αξιολόγηση; Ποια η αντιπρόταση μας; Ας την καταγράψουμε και ας την προωθήσουμε.

…και για να πάρετε μια γεύση από τον τρόπο μας: Στείλτε μας στο symmetoxi.ait@gmail.com τις απόψεις σας για τα παραπάνω. Επίσης, ποια η γνώμη σας για το χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Β ΕΛΜΕ; Σας αρέσει; Πόσο συχνά θα θέλατε να σας επισκέπτονται οι εκπρόσωποι σας στα σχολεία σας;….

Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, μόνοι μας τίποτα.