Έγραψε ο τύπος: Β’ ΕΛΜΕ: Πρώτη η “Συμμαχία”, μεγάλη έκπληξη η “Συμμετοχή”

859 μέλη της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας άσκησαν σήμερα το εκλογικό τους δικαίωμα (συμμετοχή αντίστοιχη με την περυσινή όταν ψήφισαν 863 άτομα ) σε μια διαδικασία που ανέδειξε το νέο 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο και χαρακτηρίστηκε από τη νέα νίκη της Συμμαχίας (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) αν και εξέλεξε μία λιγότερη έδρα από πέρυσι αλλά και από την εξαιρετική επίδοση της ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών «Συμμετοχή» που στην πρώτη της παρουσία κατακτά δύο έδρες. Διατήρησε τη δευτερη θέση η ΔΑΚΕ όπως και τρεις έδρες στο Δ.Σ.. Ωστόσο ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΔΑΚΕ πήραν λιγότερες ψήφους σε σχέση με πέρυσι (προφανώς κατευθύνθηκαν στο νέο ανεξάρτητο σχήμα) ενώ καταποντίστηκε και η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με μόλις 19 ψήφους . Η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ διατήρησε σχεδόν τις δυνάμεις της και τη μία έδρα στο Δ.Σ.
Τα άκυρα-λευκά της κάλπης ήταν 76 και αναλυτικά τα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Συμμαχία Καθηγητών-[Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις]: 273 ψήφους και τρεις έδρες (εκλέγονται οι Καραμητσόπουλος Γιώργος, Παμποράκης Μανώλης και Πίτσας Στάθης)
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Καθηγητών Δ.Ε. (ΔΑΚΕ) :210 ψήφους και τρεις έδρες ( Βάρδιας Στάθης , Μπέστιας Γιώργος και Αδαμης Ευθύμιος)
Κίνηση Εκπαιδευτικών «Συμμετοχή»: 169 ψήφους, δύο έδρες (Καρανίκας Σωτήρης, Τζέμος Δημήτρης)
Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ καθηγητών): 66 ψήφους–μία έδρα (Ζησιμοπούλου)
Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση (ΡΑΣ): 47ψήφους -καμία έδρα
Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών: 19 ψήφους- καμία έδρα.

Πηγή: agrinionews.gr
http://www.agrinionews.gr/%CE%B2-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE/